قیمه نثار


زمان آماده سازی: 
کمتر از ۳۰ دقیقه
زمان پخت: 
۳۰ دقیقه تا یک ساعت
نوع خوردنی: 
پلو
خوردنی برای چند نفر: 
4
وعده: 
شام
منطقه / قومیت: 
ایرانی
مناسبت: 
جشن عروسی

مواد اولیه

قيمه نثار يك غذایی قزويني است. در قزوين ادويه اي موجود هست به نام ادويه مخصوص قيمه نثار  كه اگر بتوانيد  نوع مرغوب آن را پيدا كنيد، غذاي شما بي نهايت خوش عطر مي شود. اين غذا درگذشته جزو غذاهاي تشريفاتي محسوب مي شد و در عروسي ها هم به عنوان شام عروسي  همراه با سبزي خوردن سرو مي شده است.

برنج ................................................ 4 پيمانه

گوشت خورشتي .................................. 300 گرم

پياز ................................................... 1 عدد

خلال پسته و بادام و پرتقال شيرين هر كدام يك سوم پيمانه

زرشك .............................................. يك سوم پيمانه

شكر .................................................  1 قاشق غذاخوري

زعفران آب كرده ..................................نصف ليوان

گلاب ............................................... 1 قاشق غذاخوري

رب گوجه فرنگي ............................... يك قاشق غذاخوري

نمك و فلفل و زردچوبه و دارچين ( در صورت تمايل زيره و هل) به مقدار لازم

كره و روغن مقداري

گام ۱

برنج را به صورت آب كش درست كنيد در اين فاصله زماني تا درست شدن پلو،  پیاز را خرد کرده با كمي روغن  تفت دهید

گام ۲

گوشت را به قطعات مساوي تقسيم كنيد

گام ۳

گوشت را به پياز در حال تفت اضافه كرده و هم بزنيد

گام ۴

به آن نمك و فلفل و زردچوبه  و دارچين بزنيد

گام ۵

رب گوجه فرنگي را با كمي آب رقيق كرده به مواد اضافه كنيد

گام ۶

سپس در قابلمه يا زود پز را بگذاريد تا گوشت حسابي با حرارت ملايم پخته شود.

گام ۷

ابتدا زرشك را شسته و كره را ظرفي بريزيد و روي اجاق با حرارت ملايم بگذاريد و زرشك را به آن اضافه كنيد

گام ۸

شكر به آن اضافه كنيد

گام ۹

خلال بادام و پسته را به آن اضافه كنيد

گام ۱۰

و هم بزنيد

گام ۱۱

سپس خلال پرتقال به آن اضافه كنيد

گام ۱۲

گلاب به آن اضافه كنيد (‌توجه داشته باشيد اگر تمام مواد شما تازه و مرغوب باشد در خوش رنگ و خوش عطر كردن خوراك شما بسيار موثر است) مخصوصا گلاب، خلال ،بادام ، پسته و پرتقال

گام ۱۳

بعضي ها مايلند گوشت را همراه با برنج دم بگذارند ،‌اين كار سليقه اي است من در اينجا پلو و مواد را جداگانه درست كردم و بعد از اينكه هر دو آماده شد ،‌كمي از برنج را زعفراني، گوشت را لابه لاي پلو و بعد با انواع خلال روي آن را تزئين كردم.  انتخاب با خود شماست . نوش جان

ادویه

ممنون از دستور پخت، چاشنی خورشت بت زعفران الیت هم ادویه مناسبیه برای این خورشت.

غذاي خيلي خوب و خوشمزه اي است

غذاي خيلي خوب و خوشمزه اي است ممنونم

استفاده از خلال پرتقال

سلام خواهشمند توضیح فرمایند خلال پرتقال برای استفاده چگونه آماده شود

با تشکر

تشکر

از سایتتون خوشم اومد . مرسی . کاش نوشیدنی های اصیل ایرانی رو هم بذارین

تشکر

خیلی از سایتتون خوشم اومد . کارتون عالیه .همین طوری ادامه بدین!

علیرضا

بابا یه سایت کامله همه چی داره

خیلی خوب واقعا بهت تبریک می گم و امیدوارم که یک روز

به یه سایت مرجع آشپزی تبدلش کنی یه سایت کاملا معروف

میدونم که توام سرت به اندازه کافی شلوغه اما این سایت میتونه

به چند زبان ارائه بشه اینطوری اعتبار بین المللی پیدا می کنه

به امید موفقیت های بهتر واست تو این سال جدید آرزوی بهترین هارو می کنم

پاسخ

با سپاس از شما

کلیه حقوق این پایگاه متعلق به پایگاه Gourmand.ir می باشد.